Muebles y decoración
Annuaire départemental Annuaire régional Annuaire professionnel Annuaire sites webempresas de carpintería de aluminio en huescaC Trouver .fr Aluminium et Vitrage: ¿Què és l’efecte bilama?

lundi 6 mars 2017

¿Què és l’efecte bilama?

¿Per què una fusteria es dilata/deforma sota la calor del sol?

Qualsevol que sigui el tipus de material utilitzat (fusta, PVC, alumini), l'expansió de la fusteria és un fenomen natural que apareix sobretot a les corredisses durant una exposició perllongada al sol. Deformant la fusteria, aquest fenomen anomenat "efecte bilama" pot fer que temporalment tinguem dificultats per obrir o tancar les fulles.
Les fusteries d'alumini Technal tenen totes un trencament de pont tèrmic, és a dir que els perfils d'alumini interior i exterior estan aïllats els uns dels altres per un material sintètic que limite fortament la conducció de calor. Per tant, a altes temperatures, el perfil exterior que està exposat al sol s'escalfa i s'estira (expansió), mentre que el perfil interior es manté a temperatura ambient. Aquesta diferència de temperatura pot causar una deformació puntual de la fulla corredissa (curvatura).
És important tenir en compte que l'efecte bilama és totalment reversible, fenomen que no afecta la qualitat o el rendiment de la fusteria. Això és de cap manera un defecte de fabricació o disseny de producte. Cap acció és necessaria, ja que els perfils d'alumini reprenen de forma natural la seva forma original tan aviat com la temperatura torna a la normalitat.
Hi ha poques solucions per contrarestar aquest fenomen. No obstant això, per tancar una corredissa desprès d’una situació de llarga exposició al sol, és possible estirar el tirador de la fulla cap a dins per possicionar la fulla amb el marc lateral.
Darrer punt a coneixer i molt important: l'efecte bilama s'accentua quan les finestres son de color fosc a la cara de fora.

+Info : www.fusteria-finestres-alumini.cat

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire